Oporba napustila sjednicu Skupštine PGŽ! Nova sjednica za tjedan dana

Oporba napustila sjednicu Skupštine PGŽ! Nova sjednica za tjedan dana

Oporba napušta sjednicu (Foto: isječak iz snimke prijenosa sjednice na YouTube kanalu PGŽ)

Obzirom na nedostatak kvoruma i oporbeno napuštanje sjednice, predsjednik Županijske skupštine PGŽ Erik Fabijanić zakazao je nastavak prekinute sjednice za tjedan dana, u četvrtak 25. srpnja u 10 sati.

Prema Fabijanićevim riječima, moguće je da u dnevni red bude uvrštena i danas sporna točka o nepravilnostima pri zapošljavanju bivšega županijskoga pročelnika Valerija Jurešića.

Nezadovoljni zbog neuvrštavanja u dnevni red točke, odnosno informacije, o nezakonitom zapošljavanju bivšeg županijskog pročelnika Valerija Jurešića, 17 oporbenih članova napustilo je sjednicu Županijske skupštine Primorsko-goranske pa je ona prekinuta i prije nego je počela.

Uoči početka sjednice Županijske skupštine, u ime svih radnika Brodogradilišta 3. maj i direktora Edija Kučana za govornicom se pojavio radnik riječkoga škvera Sveto Zurak i, uoči još jednoga ročišta koje je na Trgovačkom sudu u Rijeci zakazano za prvi dan mjeseca kolovoza, obratio se svim članovima Skupštine i novinarima te izrazio dozu optimizma koja dolazi iz škvera.

Prema riječima Lovorka Gržca, oproba se na sjednicu u četvrtak ne vraća i bit će uporni u traženju da se ta točka uvrsti u dnevni red slijedeće sjednice - kad god ona bila održana.

S druge strane, predsednik Županijske skupštine Erik Fabijanić tvrdi da je riječ o proceduralnom propustu oporbe.

Poslušajte izjavu trećemajca Zuraka, a onda i Fabijanića Gržca:

Gržac / Fabijanić: zašto ne razgovarati? / zašto ne poštivati proceduru?; pripremio Josip Krmpotić

Zurak: zahvala za pozitivno razmišljanje u 3. maju, pripremio Josip Krmpotić

Komentari