Oproštaj od "Swansa" za početak četvrtoga "Impulse festivala"

Oproštaj od "Swansa" za početak četvrtoga "Impulse festivala"

Foto: Impulse festival

U Rijeci večeras počinje četvrto izdanje Impulse festivala. Do subote će se na sedam različitih mjesta u gradu otvarati izložbe, odvijati koncerti, glazbene tribine i druga događanja vezana uz glazbu. Festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

U protekle tri godine Impulse festival je u Rijeku dovodio provjerena, vrhunska glazbena imena - Mikea WattaWovenhand, japanski Mono, gitarista i suosnivača Sonic Youth Leeja Ranalda... Tako će se ove godine riječka publika moći oprostiti od legendarnoga američkoga eksperimentalnog benda Swans, koji na oproštajnoj turneji stiže i u naš grad. Koncert počinje u 20 sati u Pogonu kulture, a prije Swansa nastupa kantautorica Little Annie iz Velike Britanije. 

Dva sata ranije, u 18 sati, u galeriji Kortil otvara se izložba Prijatelji, rockeri, umjetnici – slike i crteži Jerryja Garcie, Boba Dylana i Patti Smith iz kolekcije Voje ŠindolićaIzložba će biti otvorena do subote 1. travnja u redovnom terminu rada Kortila - od 10 do 13 i od 17 do 20 sati radnim danom te od 10 do 13 sati subotom. Ulaz je besplatan.

Impulse festival do subote donosi i niz drugih događanja povezanih krilaticom "glazba je svugdje". Već sutra u OKC-u Palach održava se glazbena tribina Booking: Gdje se vidiš za 5 godina?, sljedećih dana program se nastavlja radionicama, još jednom tribinom, sajmom ploča, koncertima... Što sve nudi četvrti riječki Impulse festival, možete provjeriti na njihovome Facebooku.

Komentari