Organizacija rada u ordinacijama Doma zdravlja PGŽ

Organizacija rada u ordinacijama Doma zdravlja PGŽ

Foto ilustracija: Armin Durgut / PIXSELL

Organiziran je rad s ciljem poticanja odgovornog ponašanja te sprječavanja nekontroliranog širenja COVID-19 zaraze, u primarnoj zdravstvenoj zaštiti (obiteljska medicina, ginekologija, stomatologija, pedijatrija) te specijalističko - konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti Doma zdravlja PGŽ.

Za svaki dolazak u ordinacije, osim onih kod kojih postoji hitno, po život opasno stanje i akutni simptomi s ozbiljnim pogoršanjem stanja, neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra).

Potrebno je pridržavanje vremena narudžbi kako bi se izbjegle nepotrebne gužve pri ulasku i boravku u zdravstvenoj ustanovi obvezno je korištenje zaštitne maske te dezinfekcija ruku. 

Svi administrativni poslovi, potvrde, doznake za bolovanje i sl. provode se elektroničkim putem u preostalom raspoloživom radnom vremenu.

Poslodavci se pozivaju da izvješća o bolovanju zaposlenika preuzimaju s elektroničkih platformi po uputi HZZO (e-Zdravstveno). 

Zbog velikog broja telefonskih poziva tijekom radnog vremena u kojem se istovremeno zbrinjavaju i obrađuju bolesnici sukladno epidemiološkim preporukama, na sve pozive nije moguće odgovoriti odmah te će isti biti realizirani u realnom mogućem vremenu.

Kontakt telefonski brojevi, kao i e-mail adrese svih ordinacija PZZ i SKZZ nalaze se na web stranicama Doma zdravlja PGŽ (domzdravlja-pgz.hr ) te na ulazima u objekte u kojima su ordinacije.

Komentari