Orijent 1919 - novi početak

Orijent 1919 - novi početak

Na Krimeji sve kreće ispočetka (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)

Klub s Krimeje dobio je novog predsjednika, Emilija Margana, koji je izabran na jučer održanoj izbornoj skupštini u Dvorani mladosti na Trsatu.

Jučer je razriješena sudbina nogometnog kluba Orijent. Klub koji je nakon 95 godina rada i postojanja, velike tradicije i brojnih uspjeha hladno izbrisan (završio u stečaju), ipak nastavlja živjeti. Pod novim imenom – Orijent 1919. Naravno, sve kreće ispočetka.

Klub s Krimeje dobio je novog predsjednika, Emilija Margana, koji je izabran na jučer održanoj izbornoj skupštini u Dvorani mladosti na Trsatu.

Novi klub pod imenom „Orijent 1919“, sljedeće sezone počinje natjecanje od županijske lige.

Prije 18 godina Orijent je nastupao u Prvoj HNL, a svi ljubitelji kluba s Krimeje itekako pamte prvu domaću utakmicu (remi s Rijekom 2:2) i prvu pobjedu Sušačana u elitnom društvu, 8. rujna 1996., 2:1 protiv vinkovačke Cibalije.

S novim planom i programom rada i financija, korak po korak i ovaj posrnuli riječki nogometni klub mogao bi se kroz godine koje slijede podignuti na zdravim temeljima. Naglasak je svakako na radu s mladima, koji će biti budućnost jednog novog Orijenta. Pikat će se, takat će se, bala sa Sušaka...

Komentari