Orijentu za stoti rođendan - jedan od najljepših nogometnih stadiona

Orijentu za stoti rođendan - jedan od najljepših nogometnih stadiona Orijentu za stoti rođendan - jedan od najljepših nogometnih stadiona
Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka

Obnovljen i dotjeran stadion Orijenta na Krimeji dočekao je u četvrtak i službeni obilazak gradonačelnika Vojka Obersnela, predsjednika gradskog vijeća Andreja Poropata te niza sportskih funkcionera i brojnih novinara.

1.375.000 kuna s PDV-om stajalo je preuređenje sada jednog od najljepših stadiona u zemlji. Za to je bio zadužen Rijeka sport, sve je, između ostalog, završeno u rekordnom roku od 45 dana, doznajemo od direktora Igora Butorca

"U rekordnih 45 dana zamijenjena je trava koja je izdržala prvu kišu, postavljeni moderni sistemi polijevanja i odvoda, uređene svlačionice, vip salon, prostor za policiju, novinare i gostujuće navijače, zamijenjene ograde i stolice po UEFA-inim i FIFA-inim propisima tako da stadion ima 1.000 mjesta od čega je 300 natkrivenih", ističe Butorac.

Posebno su ponosni na navodnjavanje i drenažu jer je sustav potpuno automatizirani, isti kao onaj koji se koristi u Allianz Areni.

Radovi još nisu završeni, a na redu je najbolnija točka: izgradnja terena za omladinski pogon. "Na sjeveroistočnom dijelu igrališta, iza gola, planiramo dobiti 300-tinjak metara kvadratnih gdje bi klinci, ne samo iz kluba već i iz okolnih kvartova, mogli čniti prve nogometne korake. To planiramo u najskorije vrijeme",kaže Butorac.

"Napominjem da bi se ova obnova staiona dogodila i bez ulaska u drugu ligu jer su proračunska sredstva osigurana još prošle godine kada nismo znali što će se dogoditi za zelenim stolom, a Orijent ipak ove godine postaje stogodišnjak", zaključio je direktor. Poslušajte više:

Što je na Orijentu učinjeno, a što tek treba napraviti; pripremio Albert Petrović

Komentari