OŠ Kantrida najuspješnija na Državnom školskom prvenstvu u plivanju

OŠ Kantrida najuspješnija na Državnom školskom prvenstvu u plivanju

Učenice OŠ Kantrida sa zlatom oko vrata (Foto: Hrvatski školski sportski savez)

Proteklih je dana po prvi puta u Vukovaru održana završnica Državnoga školskog prvenstva u plivanju. Nastupilo je više od 250 učenika iz gotovo 30 škola, a najuspješnijom pokazala se riječka Osnovna škola Kantrida koja je osvojila zlato u ženskoj te srebro u muškoj konkurenciji.

Više od dvjesto pedeset učenika u Vukovar je stiglo iz petnaest hrvatskih županija, a novi državni prvaci su učenice Osnovne škole Kantrida i učenici Osnovne škole Marina Držića iz Dubrovnika. Uspjeh Kantride upotpunili su i učenici te škole koji su osvojili srebro.

Ukupne pobjednice u konkurenciji djevojčica su učenice OŠ Kantrida iz Rijeke s 269 osvojenih bodova, srebro su osvojile natjecateljice OŠ Petra Kanavelića iz Korčule s 237 bodova, dok su na trećem mjestu učenice OŠ "Petar Zrinski" iz Čakovca s 217 bodova.

U konkurenciji dječaka zlatom su se okitili plivači OŠ Marina Držića iz Dubrovnika, koji su osvojili 252 boda, srebrom je nagrađena ekipa OŠ Kantrida iz Rijeke s 230 bodova, dok su treće mjesto zasluženo izborili učenici OŠ Krune Krstića iz Zadra s ukupno 220 bodova.

Tako su učenici Osnovne škole Kantrida bili jedina od trideset škola koja je osvojila medalju u obje konkurencije.

Komentari