Osigurano 125 pomoćnika u nastavi u primorsko-goranskim školama

Osigurano 125 pomoćnika u nastavi u primorsko-goranskim školama

Foto: Pixsell

U školama u Primorsko-goranskoj županiji ove godine neće biti problema s financiranjem pomoćnika u nastavi. U Zagrebu je jučer potpisan ugovor o dodjeli novca iz Europskog socijalnog fonda za sve hrvatske škole.

Sredstvima Europskog socijalnog fonda u ovoj školskoj godini financirat će se 125 pomoćnika u nastavi u školama Primorsko-goranske županije. Prema jučer u Zagrebu potpisanom ugovoru, Županiji je odobreno financiranje 64 pomoćnika za 74 učenika u 21 osnovnoj i osam srednjih škola, doznajemo od županijske pročelnice za školstvo Edite Stilin.

Školama Grada Rijeke odobren je rad 56 pomoćnika za 65 djece, a u dvije crikveničke škole radit će pet pomoćnika. Za to je namijenjeno pet milijuna i 472 tisuće kuna, od čega gradovi i županije sudjeluju s 15 posto, stoga će Primorsko-goranska županija izdvojiti 410 tisuća kuna. 

Podsjetimo, u prošloj školskoj godini iz europskih fondova financirano je 47 pomoćnika u županijskim školama, dok je Županija dodatnih 25 pomoćnika za učenike s teškoćama plaćala sama. U cijeloj Hrvatskoj, za rad tisuću i 988 pomoćnika u nastavi za dvije tisuće 379 učenika s poteškoćama u ovoj školskoj godini namijenjeno je 75 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda. Ovog ljeta su natječaji raspisani, a pomoćnici će u klupe sredinom rujna.

Komentari