Ostvaren san: Magdalena će nastavu pohađati na daljinu

Ostvaren san: Magdalena će nastavu pohađati na daljinu Ostvaren san: Magdalena će nastavu pohađati na daljinu
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Osmijeh na Magdaleninom licu (Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka)

Učenica Magdalena Štimac iz Broda na Kupi u Gorskom kotaru zbog zdravstvenih teškoća dosad nije mogla svakodnevno odlaziti na nastavu u riječku Ekonomsku školu "Mijo Mirković". No od danas, ona može pohađati nastavu - na daljinu.

Zahvaljujući projektu i ulaganju Primorsko-goranske županije od 35 tisuća kuna, između njezine kuće i škole danas je uspostavljena videokonferencijska veza. Time su stvoreni uvjeti za redovito praćenje nastave na daljinu. Kada je jutros na računalu ugledala svoju nastavnicu iz informatike i razredne kolege, Magdalena Štimac nije skrivala bezgraničnu radost. "Zato što mi, gledajući preko kompjutera, nastavnica iz informatike i nastavnici iz ostalih predmeta uvijek mogu postavljati pitanja", rekla je Magdalena. 

Uz nju je tijekom trajanja nastave cijelo vrijeme bila i njezina asistentica Dijana Kesić Bolf. "Profesori nam preko internetske veze govore što trenutačno moramo raditi i učiti. Magdalena prati što govore, a ja joj dodatno pojašnjavam ono što nije razumjela", kaže asistentica. Ovo je jedinstven slučaj u Primorsko-goranskoj županiji, a možda i u Republici Hrvatskoj, rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje PGŽ Edita Stilin. "Dugo smo se pripremali za taj projekt i PGŽ je potpuno opremila učionicu Ekonomske škole u Rijeci. Ispunili smo veliku želju djevojčice i njezine obitelji, na što smo danas izuzetno ponosni", ističe Stilin.

Primorsko-goranska županija, pridodao je danas zamjenik župana Marko Boras Mandić, može biti ponosna što je videokonferencijskom vezom olakšala praćenje nastave, ne samo goranskoj učenici sa zdravstvenim poteškoćama, već i djeci na udaljenijim kvarnerskim otocima.

Komentari