Otkazano: koncert Acoustic Project u Rijeci

Otkazano: koncert Acoustic Project u Rijeci

Acoustic Project (Foto: Ivica Galović / Pixsell)

Zbog bolesti izvođača HNK Zajc otkazao je koncert ansambla Acoustic project. Obećavaju nadoknaditi program u idućoj sezoni komornih koncerata, a kupljene ulaznice možete vratiti na blagajnu kazališta, uz povrat novca ili ih zadržati te ih kasnije zamijeniti za izvedbu tijekom sezone.

Na samom početku Riječkih ljetnih noći, koje se ove godine održavaju u sklopu programa "Ljeto u prijestolnici", renomirani ansambl Acoustic Project trebao je održati koncert u dvorištu Srednje talijanske škole Rijeka, u srijedu 4. srpnja.

Na programu su bila djela različitih stilovova i glazbenih epoha, od klasike do posve novih skladbi, u izvođenju vrhunskih glazbenika. Na koncertu se trebala čuti Bachova Orkestralna suita br. 2, Scherzo Frana Lhotke, tri originalne skladbe Dubravka Palanovića te njegovi aranžmani Piazzollinih skladbi, Rotine glazbe iz filma Kum, Ahbezove skladbe Nature boy i Evansove Waltz for Debby.  

Koncert riječkoga puhačkog tria "tRIo", planiran za subotu 7. srpnja u 21 sat u dvorištu Srednje talijanske škole Rijeka, odgađa se zbog istodobne četvrtfinalne utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva. Koncert će se održati u sljedećoj kazališnoj sezoni 2018./2019. 

Ansambl Acoustic Project osnovan je 2008. godine i jedinstvena je pojava na glazbenoj sceni. Čini ga devetero vrsnih glazbenika: Dani Bonjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Mario Čopor (klavir), Leonardo Losciale (udaraljke), Val Bakrač (violina), Davide Albanese (violina), Aleksandar Jakopanec (viola), Jasen Chelfi (violončelo) i umjetnički voditelj ansambla, skladatelj i aranžer Dubravko Palanović (kontrabas).

Kroz godine djelovanja bilo je mnogo promjena, kako u postavi glazbenika, tako i samih glazbenih izričaja, čiji široki spektar od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka, daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji, tako i u izvedbi. Održali su brojne koncerte na vodećim festivalima u zemlji i regiji. Ugostili su i brojne ugledne klasične i jazz glazbenike s kojima su ostvarili  uspješne i raznovrsne programe. Godine 2012. snimili su svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i Morris studija.

Komentari