Otvaranje Knjižnice Art-kina uz "Film izvan okvira"

Otvaranje Knjižnice Art-kina uz "Film izvan okvira"

Kadar iz filma Slobodana Šijana (Foto: Art-kino Croatia)

Programom "Film izvan okvira" u sklopu kojega će redatelj i kritičar Slobodan Šijan predstaviti svoje knjige "Filmus - priče o filmu" i "Kino Tom", u petak 12. veljače, u 19 sati, u Rijeci će se otvoriti Knjižica Art-kino.

Specijalizirana Knjižnica Art-kino utemeljena je 2015. godine i ima tri zbirke koje obuhvaćaju više od 700 naslova podijeljenih u Opću i Referentnu zbirku, gotovo 500 časopisa, 16 naslova, zbirke Periodika te Audiovizualnu zbirku koja sadrži 600 DVD-a suvremenih i klasičnih filmskih naslova. U knjižnici će se, u sklopu programa "Film izvan okvira", jednom mjesečno održavati promocije knjiga i časopisa, razgovori s redateljima i drugim filmskim djelatnicima te radionice, paneli i okrugli stolovi.

Program knjižnice inaugurirat će redatelj, scenarist i filmski kritičar Slobodan Šijan koji će kroz razgovor s Verom Robić Škarica iz Hrvatskog filmskog saveza i Petrom Milatom iz Multimedijalnog instituta predstaviti svoje dvije knjige. Šijan, autor komedija "Ko to tamo peva", "Maratonci trče počasni krug" i "Davitelj protiv davitelja", riječkoj će publici predstaviti i izbor svojih eksperimentalnih filmova nastalih između 1970. i 1972. godine.

Knjižnica Art-kino imat će i posebno otvorenje za djecu i mlade, u subotu 13. veljače, koje uključuje posebnu filmsku nagradnu igru, radionicu izrade optičkih igračka, natjecanje u igranju igraćih konzola te projekciju norveškog animiranog filma "Hokus pokus Albert" od 11 sati.

Komentari