Otvaranje stalnog logopedskog kabineta u Delnicama je pun pogodak

Otvaranje stalnog logopedskog kabineta u Delnicama je pun pogodak

Logopedinja Maja Dragoslavić (foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka)

Otvaranje stalnog logopedskog kabineta u Delnicama nakon samo mjesec dana rada potvrđuje kako provedba takvih projekata na području Gorskog kotara u kratkom roku daje dobre rezultate. Korist od toga neće imati samo roditelji s djecom.

Oni su donedavno zbog posjeta logopedu morali putovati u veće gradove. 

Od početka veljače logopedska pomoć nije dostupnija samo goranskim školarcima s govornim teškoćama, već i mališanima predškolskog uzrasta, ističe nakon jednomjesečnog rada u Gorskom kotaru logopedinja Maja Dragoslavić"S obzirom na velik broj djece predškolskog uzrasta u delničkom vrtiću, dogovoreno je da jednom tjedno po dva sata boravim i u toj ustanovi. Tamo sam stekla uvid u situaciju i odredila što bi s kojim djetetom trebalo pojedinačno raditi."

Za kraj kroz koji se zimi do Rijeke ili Zagreba nerijetko putuje otežano i gdje se broj autobusnih linija, posebno prema manjim naseljima, iz godine u godinu smanjuje, otvaranje logopedskog kabineta velika je pogodnost. A u njemu je, kaže Maja Dragoslavić, vrlo frekventno od prvog dana. Obuhvaćeno je četrdeset i osmero djece. Reakcije su jako dobre, no i potrebe su iznimno velike.

Ipak, čekanje na dolazak kod logopeda u Delnicama, mnogo je lakše nego zbog toga putovati izvan Gorskog kotara. A sve to je, podsjetimo, rezultat uspješne suradnje Primorsko-goranske županije s lokalnim samoupravama te humanitarnog angažmana civilnih udruga.


Javlja Nenad Lučić: 

 

Komentari