Otvorenje izložbe suvremenog ruskog slikarstva u Opatiji

Otvorenje izložbe suvremenog ruskog slikarstva u Opatiji

Adam i Eva - detalj s izložbe (Foto: Hrvatski muzej turizma)

U Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji do 28. svibnja gostovat će moskovska galerija "Lorie". Otvorenje izložbe suvremenog ruskog slikarstva je večeras u 19 sati u Umjetničkom paviljonu "Juraj Šporer".

Vlasnik galerije Pavel Bulatov u Opatiju je donio dio postava. "Ruska umjetnička škola priznata je širom svijeta, a ruski slikari snažno su utjecali na svjetsku umjetničku scenu, kulturu te novi umjetnički jezik i stil dvadesetog stoljeća. Na ovoj izložbi možete pogledati radove 14 ruskih umjetnika. Njihov je rad odraz našeg vremena, suvremen i aktualan. Različiti u svojim temama, načinima i stilovima, slike ovih autora donose svojevrsno razumijevanje suvremene umjetnosti u Rusiji", istaknula je ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić.

Suradnja Hrvatskog muzeja turizma i moskovske galerije ostvarena je uz pomoć Rusa koji već godinama žive u Opatiji, ali oni su željeli ostati anonimni. Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić istaknuo je važnost gostovanja izložbe u Opatiji te zahvalio vlasniku galerije i sponzorima koji su omogućili ovo gostovanje, osobito privatnim osobama iz Rusije koje žive u Opatiji i žele sudjelovati u kulturnom životu grada. Popis umjetnika koji će biti predstavljeni pogledajte na internetskim stranicama Muzeja. Javlja Marijana Smokvina:

Suvremeno rusko slikarstvo u Opatiji, pripremila Marijana Smokvina

Komentari