Otvoreno predstavništvo JGL Bjelorusija

Otvoreno predstavništvo JGL Bjelorusija

Foto: JGL

Riječki Jadran Galenski Laboratorij nastavlja se uspješno širiti na istočna tržišta. JGL, koji u Rusiji zapošljava 219 zaposlenika te po pedesetak u Ukrajini i Kazahstanu, odlučio je otvoriti predstavništvo i u Minsku, glavnom gradu Bjelorusije. Riječka tvrtka trenutno u Bjelorusiji ima registriranih 15 vlastitih proizvoda, a plan je da već u idućoj godini prihoduje milijun i pol eura.

JGL u Bjelorusiji već zauzima deset posto tržišta u segmentu fizioloških otopina i otopina na bazi mora, a procjena je da ukupno farmaceutsko tržište te zemlje, s deset milijuna stanovnika, vrijedi milijardu američkih dolara.

Regija koja obuhvaća države bivšeg Sovjetskog Saveza, za JGL je strateška regija s iznimnim potencijalom u kojoj od 1998. ostvaruju visoke stope rasta. Na tržištima poput Gruzije, Azerbajdžana, Armenije, Uzbekistana, Mongolije, Kirgistana, Tadžikistana i Moldavije, JGL nastupa B2B modelom poslovanja putem ekskluzivnih distributera, što osigurava prisutnost ključnim brendovima tvrtke.

Do kraja 2014. JGL Bjelorusija brojit će deset zaposlenika. Petogodišnji plan zapošljavanja fokusirat će se na zapošljavanje stručnih suradnika u promociji. Već sljedeće godine plan je zaposliti osam novih radnika, a u 2019. predstavništvo bi trebalo zapošljavati ukupno 27 ljudi.

Komentari