Otvoreno treće pristanište u luci Valbiska

Otvoreno treće pristanište u luci Valbiska Otvoreno treće pristanište u luci Valbiska
Zamjenik ministra pomorstva Zdenko Antešić i župan Zlatko Komadina otvaraju treći pristran u trajektnom pristaništu Valbiska (Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka) Zamjenik ministra pomorstva Zdenko Antešić i župan Zlatko Komadina otvaraju treći pristran u trajektnom pristaništu Valbiska (Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka)
Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka
Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka

S trajekta ''Nosač'' koji je u Valbisku doplovio iz Lopara na novo pristanište izlaze prvi automobili (Foto: Branka Malnar/Radio Rijeka)

Župan Zlatko Komadina i zamjenik ministra pomorstva Zdenko Antešić simboličnim presijecanjem vrpce otvorili su danas treće pristanište u luci Valbiska na Krku. Taj je pristan namijenjen trajektnoj liniji Valbiska-Lopar koja povezuje otoke Krk i Rab.

U Novo pristanište površine 3.520 četvornih metara s vezom dužine 101 metar, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo pomorstva uložili su 15 milijuna i 600 tisuća kuna.

Valbiska je tako postala središnja luka Kvarnera, koja ne samo da povezuje otoke s kopnom već i otoke međusobno. Novi pristan omogućit će istovremeno pristajanje tri trajekta što će smanjiti gužve u luci posebice u srcu sezone. Iz Valbiske javlja Branka Malnar:

Komentari