"Ovom kraju treba gospodarska autonomija!"

"Ovom kraju treba gospodarska autonomija!"

Bojan Kurelić, Danko Švorinić i Marko Boras Mandić (Foto: Lista za Rijeku)

Država se prema regijama ponaša kao prema kolonijama, pa čim prije treba pokrenuti javnu raspravu o decentralizaciji, poruka je Liste za Rijeku, Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata PGŽ-a i Akcije mladih.

"Prošle godine je samo iz naše regije isisano više od 730 milijuna kuna. To je više od riječkog proračuna", kaže predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić, koji drži da bi se riječka regija bolje razvijala kad bi više novca ostajalo lokalnoj samoupravi.

"Rijeka ispred svega", poručuje predsjednik županijskog HNS-a Marko Boras Mandić i dodaje kako riječka politika traži nadstranačku riječku platformu oko koje bi se trebali okupiti svi koji žele dobro Rijeci. "Ovom kraju treba gospodarska autonomija. Ako želimo dobro državi i Hrvatskoj, moramo sad i odmah krenuti u decentralizaciju i osloboditi regije koje mogu svojim novcem kvalitetnije i brže upravljati", rekao je Boras Mandić.

Predsjednik Akcije mladih Bojan Kurelić smatra kako struci treba prepustiti izradu regionalnog preustroja te pokrenuti javnu raspravu kako bi se decentralizacija provela najkasnije do idućih lokalnih izbora. Javlja Jelena Butković:

Komentari