Palenta s ružinim laticama i lavandom ili kruh od hrastove kore?
OBJAVLJENO:
02.06.2015 11:39
02.06.2015 11:39
AUTOR:
Larissa Smokvina
Larissa Smokvina
Foto: Larissa Smokvina / Radio Rijeka
"Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode - preživljavnje u prirodi" naziv je natjecanja koje se održava na Korzu. Na školskim štandovima mogu se pronaći juha od trputca, kruh od hrastove kore, varivo od koprive..., a recepte dijele prolaznicima.
Mladi čuvari okoliša, osnovnoškolci i srednjoškolci, tijekom multimedijalne eko projekcije pokazuju znanje o zaštićenim objektima prirode Primorsko-goranske županije, samoniklom jestivom bilju, a spravili su i niz gotovih jela. Natjecanje je smotra znanja stečenog tijekom školske godine kroz terenske radionice.
Poslušajte što je na Korzu zabilježila Larissa Smokvina: