Pejčić u Americi osvojila još dva srebra

Pejčić u Americi osvojila još dva srebra

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Nakon što je u jutarnjim kvalifikacijama s 592 kruga izjednačila svjetski rekord, najbolja hrvatska streljačica Snježana Pejčić osvojila je srebrnu medalju u finalu natjecanja za Svjetski kup malokalibarskom puškom (trostav, 50 metara) u američkom Fort Benningu.

Snježana Pejčić je u finalu ostvarila rezultat od 461,1 kruga, a bolja od nje bila je samo Kineskinja Jing Chang koja je s 463,3 kruga postavila novi svjetski rekord za finale. Kineskinja je za 0.3 kruga poboljšala prijašnji svjetski rekord koji je na prethodnom natjecanju za Svjetski kup u korejskom Changwonu postavila Pejčić. Uz Chang i Pejčić na pobjedničkom postolju se našla i Njemica Barbara Engleder.

Priliku za još jedno zlato Pejčić je propustila u klečećem (154,6) i ležećem stavu (308,0) nakon kojih je zauzimala četvrto mjesto. No, nakon dvije serije od pet metaka u stojećem stavu probila se na drugo mjesto i u eliminacijskom dijelu finala, u posljednjih pet metaka, to je drugo mjesto uspjela i obraniti.

U Fort Benningu je 32-godišnja Riječanka potvrdila sjajnu formu i svoju riznicu odličja s natjecanja za Svjetski kup obogatila za još dva srebra, s obzirom na to da je u četvrtak bila druga i u zračnoj pušci.

Ponedjeljak je posljednji dan natjecanja u Fort Benningu, a već osam dana poslije najbolji strijelci svijeta borit će se za odličja na natjecanju za Svjetski kup u Muenchenu.

Komentari