Pet godina projekta ''Rijeka pliva''

Pet godina projekta ''Rijeka pliva''

S puno dobre volje do malih plivača (Foto: Grad Rijeka)

Usprkos izvrsnim rezultatima projekta "Rijeka pliva", kojim se mlađi riječki osnovnoškolci već pet godina uče plivanju, još uvijek čak 42 posto osmogodišnjaka u Rijeci ne zna plivati.

Pet je godina prošlo od pokretanja projekta Rijeka pliva, kojim su Grad Rijeka i Plivački klub Primorje Croatia osiguranje željeli ostvariti zanimljiv cilj - da svi učenici drugih razreda riječkih osnovnih škola nauče plivati. A Rijeka odlično pliva: čak 5143 učenika iz 268 drugih razreda zna plivati. Ove godine ih je kroz bazen prošlo 1026. Svi su redom zadovoljni načinom na koji se od preplašenih klinaca stvaraju potencijalni šampioni.

Puno je razloga za zadovoljstvo na Kantridi, pa su svečanost petog rođendana zaokružili uručivanjem priznanja Gradu Rijeci, Riječkom sportskom savezu, Aututroleju, svima koji su nesebično pomagali da hvalevrijedan projekt dođe u red najboljih u Hrvatskoj. Ove godine  im se za postignute rezultlate u obuci neplivača smiješi nagrada Hrvatskoga sportskog saveza Sport za sve.

Zvuči nemoguće, ali u Rijeci, gradu na moru, u drugim je razredima 42% neplivača. Voditeljica projekta Katarina Jusup Dodig ističe da taj podatak brine, ali da nakon deset sati poduke gotovo svi nauče plivati.  

U toj su lijepoj priči i učenici s teškoćama u razvoju. Ako bilo tko od drugaša ne uspije proplivati, sve se nastavlja ljeti, besplatno i s puno ljubavi, a u plivačkom klubu sreća raste iz dana u dan - prijatelja plivanja sve je više. Poslušajte što je o svemu,uz čestitke o petoj obljetnici, doznao Josip Krmpotić:

Komentari