Pet izvrsnih PGŽ suncokreta ruralnog turizma

Pet izvrsnih PGŽ suncokreta ruralnog turizma

Foto: PGŽ

Župan Zlatko Komadina primio je dobitnike nagrade "Suncokret ruralnog turizma 2020." s područja Primorsko-goranske županije. Nagrada se dodjeljuje već osam godina i to za izvrsnost na području ruralnog turizma.

"Suncokret ruralnog turizma" je natječaj kojeg organizira Udruga "Klub članova selo" u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Hrvatskom gospodarskom komorom. 

Poljoprivredna zadruga Vrbnik dobila je srebrnu povelju u kategoriji "Vinski turizam", projekt Gorski kotar bike tour dobio je brončanu povelju u kategoriji "Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru" kao i Robinzonski smještaj u indijanskim šatorima Rancha Čargonja u kategoriji "Tradicijska (ruralna) domaćinstva". Posebna priznanja dobili su Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara za tradicijske manifestacije Plodovi gorja i Udruga Halubajskih zvončara za Ophod halubajskih zvončara.

Čestitavši dobitnicima župan Zlatko Komadina istaknuo je: "Stvarno smo možda najraznolikija županija u Republici Hrvatskoj. Imamo iznimno bogatu kulturno-povijesnu baštinu i čitav niz vrijednih ljudi koji se bave svojim djelatnostima. Nismo neka kvantiteta, ali smo zato kvaliteta."

Dijana Katica, predsjednica Kluba članova selo podsjetila je da se nagrade dodjeljuju u sedam kategorija, a ocjenjuje ih trinaesteročlana komisija koju čine stručnjaci iz različitih područja. Posebno je pohvalila prijave iz Primorsko-goranske županije, kojih je ove godine bilo deset, a čak pet je odnijelo nagradu.

Za Gorski kotar bike tour nagrada stiže u pravi čas jer ovog vikenda kreće deveto izdanje, iako s reduciranim brojem sudionika, kaže predstavnik projekta Bojan Šenkinc:

Šenkinc: Imamo vjerne sudionike, ove godine njih četrdesetak; pripremio Albert Petrović

Komentari