Peti prvenstveni poraz Škrljeva - izgubili od Sonik Puntamike 75:60

Peti prvenstveni poraz Škrljeva - izgubili od Sonik Puntamike 75:60 Peti prvenstveni poraz Škrljeva - izgubili od Sonik Puntamike 75:60
Foto: Vadimir Jurić / HRT Radio Rijeka Foto: Vadimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Foto: Vadimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Košarkaši Adria Oil Škrljeva izgubili su susret 7. kola HT Premjer lige u zadarskim Jazinama od Sonik Puntamike 75:60 i tako doživjeli peti prvenstveni poraz. Na kraju razlika od 15 koševa nije realna, ali „grozna“ igra u nastavku utakmice nije drugo mogla donijeti za ekipu sa Škrljeva.

Domaćin bolje otvara utakmicu nakon što je Josip Jukić zabio četiri koša za prednost 4:0. Slijedi trica Ante Gospića i preokret u njegovoj režiji, jer Gospić postiže još jednu tricu i dvije dvojke za prednost Adria Oil Škrljeva 15:9 u petoj minuti. Petorka: Barnjak, Riewer, Gospić, Batur i Boban nastavlja s presingom, pa se na mali odmor na isteku prvih deset minuta odlazi rezultatom 26:15 za zelene. Gospić je u prvih deset minuta zabio 12 koševa, dok mu se sa šest koševa pridružio Ivan Batur.

Druga četvrtina i dalje je u znaku je Gospića, koji nastavlja sa postizanjem koševa, pa Adria Oil Škrljevo u 17' ima plus osamnaest 40:22. U posljednje tri minute druge igraći Sonik Putamnike se bude, pa se na veliki odmor odlazi rezultatom 41:34 za goste. Za Zadrane su zabijali Teo Petani 10, te Emilio Banić i Josip Jukić po osam koševa. Kod Zelenih Gospić se na isteku 20 minute zaustavio na 21 postignutom košu. Na isteku druge četvrtine Jurjević je prigodom pucanja trice laktom razbio glavu Jordanu Rieweru, pa je Amerikanac morao potražiti liječničku pomoć.

Nastavak utakmice je u znaku domaćina, koji nastavlja odličnu seriju pa u 24' izjednačuje na 41:41, nakon serije 19:1, koja je počela krajem drugog perioda igre. Desetak sekundi kasnije Sonik Puntamika ima i prednost 43:41.Ostatak treće četvrtine u znaku je stalnih izmjena u vodstvu te pogrešaka igraća obje ekipe. Na mini odmor otišlo se rezultatom 53:52 u korist domaće ekipe.

Prvih pet minuta posljednje četvrtine u Jazinam se gledala izjednačena košarka, da bi se domaćin na 3 minute prije kraja odvojio na plus osam 67:59. U tim trenutcima Zeleni nisu mogli postići koš jer im se domaćin suprostavio agresivnom igrom. Najučinkovitiji kod gostiju bio je Ante Gospić, koji je na kraju postigao 24 koša, dok je Ivan Batur postigao 19.

Komentari