Peticijom do smjene ministra Jovanovića

Peticijom do smjene ministra Jovanovića

Ministar Željko Jovanović (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod" organizira potpisivanje peticije u školama kojom će zaposlenici zatražiti od predsjednika Vlade Zorana Milanovića da smijeni ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Prikupi li se u sljedeća tri dana petnaestak tisuća potpisa zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, a predsjednik Vlade ne smijeni ministra obrazovanja Željka Jovanovića, bit će to jasna poruka javnosti da iza svih ministrovih štetnih odluka stoje i premijer i Vlada. Rekao je to u Rijeci predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić najavljujući danas početak potpisivanja peticije naziva Mijenjajte ga!

U protekle dvije godine u školama vlada nezadovoljstvo radom ministra Jovanovića koji, zbog propusta u izračunu proračunskih sredstava za svoje ministarstvo, navlači na sebe bijes prosvjetara, kaže Stipić. Dodaje da očekuju potporu i iz drugih sindikata jer je ministar Jovanović uspio poboljšati njihovu suradnju i komunikaciju. Također očekuju, jer ozbiljnost trenutka to nalaže, podršku i od onih koji nisu sindikalno organizirani.

Između ostaloga, kako se ministar Jovanović nije na Vladi založio da se troškovi prijevoza za prosinac isplate iz proračunske pričuve te kako je nizom izjava svjesno minorizirao značaj tog važnog problema, ali i zbog njegovih brojnih propusta i uvredljivih izjava na račun učitelja i nastavnika u dvije godine njegova mandata, sindikat Preporod organizira potpisivanje peticije kojom će zatražiti njegovu smjenu, zaključio je Stipić.

Peticija Mijenjajte ga! moći će se do kraja tjedna potpisati u svim osnovnim i srednjim školama. Što prosvjetari sve zamjeraju ministru, poslušajte u prilogu Damira Pijace, a imamo i reakciju ministra Jovanovića:

Peticija: Mijenjajte Jovanovića, pripremio Damir Pijaca

Jovanović: Smatram da kvalitetno radim svoj posao, pripremila Mihaela Potz

Komentari