Pezelj: Eger je favorit, ali mi smo drski i bezobrazni i nikog se ne bojimo

Pezelj: Eger je favorit, ali mi smo drski i bezobrazni i nikog se ne bojimo

Duje Peroš, Igor Pezelj i Cosmin Radu (Foto: Korado Vujnović / Radio Rijeka)

Eger je favorit, ali mi igramo pred svojom publikom, mlada smo momčad željna dokazivanja, drski i bezobrazni u bazenu i ne bojimo se nikoga. Ići ćemo punom snagom pa ćemo vidjeti kako će završiti, poručio je Pezelj.

Pred vaterpolistima Primorja posljednja je prepreka za nastup u grupnoj fazi Lige prvaka. Sutra je na rasporedu prvi ogled posljednjega kruga kvalifikacija. Gost bazena na Kantridi je stari znanac, mađarski Eger. U dosadašnjih šest međusobnih susreta - pet pobjeda Riječana i jedan neodlučen ishod.

Što se nas tiče, ovo je utakmica kao i svaka druga. Jedini cilj koji stavljamo pred sebe je da naša igra u svakoj sljedećoj utakmici bude korak naprijed. Što se protivnika tiče, suvišno je trošiti riječi. Sudionici su prošlosezonskog final sixa, imaju šest mađarskih, tri srpska i jednog crnogorskog reprezentativca, a i preostali mladi igrači vrte se oko reprezentacije. Momčad puna zvijezda i vrhunskih igrača.

Za nas će to predstavljati novi izazov. Eger je u ovom trenutku favorit, a mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo najbolje lice, a hoće li to značiti pobjedu ili poraz, nije presudno u ovom trenutku. U nekim dosadašnjim utakmicama pokazali smo da se možemo nositi s vrhunskim momčadima, igrati u visokom tempu. Eger nije tipičan predstavnik mađarske škole vaterpola.

Njihov trener voli eksperimentirati, ta tri srpska igrača i Cenogorac, Mitrović, Vapenski, Ćuk i Ćućković, donijeli su drugačiji stil igre, unijeli balkanski štih. Taktički su vrlo zreli i odgovorni. Favoriti su, ali mi igramo pred svojom publikom, mlada smo momčad željna dokazivanja, drski i bezobrazni u bazenu i ne bojimo se nikoga. Ići ćemo punom snagom pa ćemo vidjeti kako će završiti, poručio je trener Primorja Igor Pezelj.

Nije Riječane pomazio ždrijeb, Eger je od potencijalnih najteži protivnik, no recept za dobar rezultat je jednostavan.
Odigrati dobru obranu, biti kompaktni, a u napadu čekati priliku i preko našeg glavnog igrača Radua probiti njihovu obranu, kratak je bio Duje Peroš.

Pokazali su Riječani u ogledu s Jugom da se mogu nositi s jakim protivnicima, iznenadivši Dubrovčane, ali i sebe.

Izgubili smo. Svi će reći da smo dobro igrali, ali mi smo izgubili. To me jako živcira, dobar si, ali si izgubio. Važno je da igramo kao do sada, agresivno, posebno u obrani. Naš najveći problem je što smo kratko vrijeme zajedno, odigrali smo samo šest utakmica u ovom sastavu. Ovo je za nas najveći izazov do sada. Još uvijek mi ne znamo gdje smo i koliko vrijedimo. Neće nam biti lako, ali siguran sam da neće lako biti ni njima. Ukratko, želimo pobijediti sutra i samo nas pobjeda zanima, zaključio je priču o sutrašnjem srazu Cosmin Radu.

Susret na bazenu na Kantridi počinje u 19:30, tijek zbivanja moći ćete pratiti u programu Radio Rijeke.

Komentari