PGŽ: 241 novi slučaj zaraze, preminule su tri osobe

PGŽ: 241 novi slučaj zaraze, preminule su tri osobe PGŽ: 241 novi slučaj zaraze, preminule su tri osobe
Kolona vozila čeka na testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (Foto: Matea Krmpotić / HRT - Radio Rijeka) Kolona vozila čeka na testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (Foto: Matea Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Pixsell

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji evidentiran 241 novi slučaj zaraze koronavirusom te 310 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ smanjio se za 289 osoba na 2746.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 912 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je danas manji od prosjeka proteklih dva tjedna i iznosi 24.8%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je povećan za 12 pacijenta i iznosi 197. Od toga je na respiratoru 18 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana su u KBC-u, nažalost, preminule tri osobe od COVID-19 bolesti. Udio liječenih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva iznosi 7.1%.

Zemljopisna i starosna distribucija COVID-19 bolesti u PGŽ:

Rijeka i riječki prsten 147 - 61%
Krk 30 - 12%
Crikveničko-vinodolska 21 - 9%
Rab 21 - 9%
Liburnija 17 - 7%
Gorski kotar 4 - 2%
Cres-Lošinj 1 - 1%


Školska djeca 14 - 6%
Studenti 15 - 7%
Radna populacija 183 - 76%
65+ 29 - 11%

U prilog tome govori i duga kolona vozila koja od jutra čekaju na ulazak u "drive in" lokaciju za testiranje na koronavirus  ispred županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Kolona vozila je oko 12 sati došla i do  "male tržnice" na Brajdi. "Ovih dana uopće nije bilo redova niti gužve, tako da to nije pravilo", rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u riječkom KBC-u održan je radni sastanak o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Tom smo prigodom razgovarali s glavnim riječkim epidemiologom Dobricom Rončevićem o tome kako će se odvijati dinamika cijepljenja te kakvo je stanje nakon Uskrsnog vikenda. Poslušajte razgovor:

Dobrica Rončević o dinamici cijepljenja, pripremio Ivan Ribarić

Komentari