PGŽ i Grad Rijeka zajedno za spas 3. maja - sjednica 28. lipnja

PGŽ i Grad Rijeka zajedno za spas 3. maja - sjednica 28. lipnja PGŽ i Grad Rijeka zajedno za spas 3. maja - sjednica 28. lipnja
GSV PGŽ o 3. maju (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka) GSV PGŽ o 3. maju (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)
GSV PGŽ o 3. maju (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka) GSV PGŽ o 3. maju (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Zajednička sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije i Gradskog vijeća Grada Rijeke o problemima Brodogradilišta 3. maj bit će održana 28. lipnja u dvorani Građevinskog fakulteta u Rijeci, dogovoreno je na današnjoj sjednici županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Do rasprave o budućnosti brodogradilišta očekuju se i izvješća uprave Uljanika i direktora 3. maja o planu izlaska iz krize.

Brine nas sigurnost radnih mjesta u 3. maju, a informacije koje dobivamo su šture i ne daju garancije za budućnost brodogradilišta, rekao je predsjednik Županijske skupštine PGŽ Erik Fabijanić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat istaknuo je da za opstanak brodogradilišta treba učiniti sve što je u moći lokalnih političara. Rekao je i kako je 3. maj za Rijeku izuzetno važan te kako osobno smatra da nakon svega što je do sada učinjeno, Uljanik nema više što tražiti u riječkom brodogradilištu.

I predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Damir Bačinović smatra da 3. maj treba izvući iz vlasništva Uljanik grupe te da sa zajedničke sjednice županijske skupštine i gradskog vijeća treba Vladi poslati jasnu političku poruku o nužnosti opstanka riječkog brodogradilišta.

"Svaki put kad se sastanemo, stanje je gore i teže. Ništa pozitivno se nije dogodilo, nema financijskih sredstava za nabavu materijala, a mi sami sebe zavaravamo. Sve dok radnici dobivaju plaće, mislimo da je stanje dobro. Ali to je samo kupovanje vremena i pitanje je dana kada više ni za tu plaću neće biti", upozorio je Bačinović.

Do 28. lipnja, kaže Bačinović, radnici i kooperanti očekuju najavu rješenja krize u riječkom brodogradilištu. "Ako do tada ne bude političke volje da 3. maj izvučemo iz vlasništva Uljanik grupe, moramo učiniti sve kako bi Brodogradilište 3. maj nastavilo svojim putem. Tada će radnici i sindikati imati pravo na sve aktivnosti koje im stoje na raspolaganju", rekao je Bačinović nakon sjednice GSV-a o 3. maju. Poslušajte:

Fabijanić i Bačinović: Lokalni političari moraju 'braniti' 3. maj, pripremila Neva Funčić

Komentari