PGŽ: Jesenski susret načelnika i gradonačelnika u Novom Vinodolskom

PGŽ: Jesenski susret načelnika i gradonačelnika u Novom Vinodolskom

Foto: Pixsell

U Novom Vindodolskom danas počinje treći ovogodišnji susret župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja županije. Prva tema dvodnevnog susreta u hotelu Lišanj bit će novosti u Zakonu o komunalnom gospodarstvu, koji je usvojen u kolovozu.

"Novi Zakon o komunalnom gospodarstvu prvi je cjeloviti od 1995. godine. Prijašnji zakon bio je dvadeset i pet puta izmijenjen i bilo je vrijeme za novi koji će precizno urediti obavljanje komunalnih djelatnosti, građenje i održavanje komunalne infrastrukture te održavanje komunalnog reda", rekla je pročelnica za prostorno uređenje i graditeljstvo Koraljka Vahtar Jurković.

Od novosti je tu obaveza uspostavljanja evidencije komunalne infrastrukture i njezin upis u katastar i zemljišne knjige, kao vlasništvo jedinica lokalne samouprave, a nove su i odredbe o postupanju komunalnih redara, koji postupaju po još nekoliko zakona, rekla je Vahtar Jurković.

Neke konkretne primjere odluka i primjene odredbi novog zakona, u Novom će predstaviti Dragica Kemeter, pročelnica UO za upravu Grada Čakovca.

Uz komunalne teme, na susretu načelnika i gradonačelnika bit će predstavljeni i rezultati Interreg projekta STAR-starost bez granica, projekt Županija-prijatelj djece, program Aktivna platforma mladih, te projekti kulturne suradnje 27 susjedstava i Lungomare, programskih pravaca projekta Rijeka EPK 2020.

Na dnevnom su redu i informacija o izgradnji nove helikopterske baze na Rujevici te novosti o idućem izdanju festivala Melodije Istre i Kvarnera. Očekuje se da će jesenski susret u Novom Vinodolskom završiti sutra do podne.

Poslušajte:

Koraljka Vahtar Jurković, pripremila Neva Funčić

Komentari