PGŽ: sve epidemiološke mjere ostaju na snazi!

PGŽ: sve epidemiološke mjere ostaju na snazi! PGŽ: sve epidemiološke mjere ostaju na snazi!
Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije objavio je da sve epidemiloške mjere na području županije ostaju na snazi. Izvijestili su u petak o 61 novooboljelom te 135 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti je 1251, 77 manje nego dan ranije.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 926 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je 41 osoba, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite. Aktivnih slučajeva danas je 7.214, od kojih su 1.752 pacijenta na bolničkom liječenju, te njih 207 na respiratoru. Testirano je 6.587 osoba, a oporavilo se 1.537. U samoizolaciji je trenutno 21.530 osoba. (Hina)

Znači, učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola i dalje su na online nastavi, osnovci su u klupama, dozvoljeno je okupljanje do 25 osoba. Situacija je definitivno bolja, ali opreza nikad dosta, poručuju iz stožera.

Najbitnije je cijepljenje na koje je odaziv vrlo dobar. Treba još procijepiti starije od 65 godina i učinit ćemo krajnje napore da to učinimo u slijedećih nekoliko tjedana. Jedino tako ćemo doći do željenih rezultata, rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Tijekom četvrtka obrađeno je 612 uzoraka, a udio pozitivnih među njima je 10 posto. 

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a broj hospitaliziranih COVID-19 pacijenata je 82, 12 manje nego dan ranije. Na respiratoru je pet bolesnika. Preminula je jedna osoba. Udio hospitaliziranih među oboljelima pao je na 6,5 posto.

Najviše novooboljelih je iz Rijeke i riječkog prstena, njih 39. Na Liburniji ih je sedam, isto toliko ih je na crikveničko-vinodolskom području, pet ih je na Krku i troje u Groskom kotaru. 

36 novooboljelih je u radno sposobnoj skupini stanovnika, četvero su školska djeca, petero je studenata, a 16 osoba je starije od 65 godina. 

Na konferenciji za novinare o stanju i mjerama govorili su dr. Mićović i načelnik stožera Mladen Šćulac, poslušajte:

PGŽ: sve epidemiloške mjere ostaju na snazi!, pripremio Josip Krmpotić

Komentari