PGŽ vodeća po provedbi EU projekata vrijednih više od sto milijuna eura

PGŽ vodeća po provedbi EU projekata vrijednih više od sto milijuna eura

Župan Zlatko Komadina na današnjoj konferenciji za medije (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Primorsko-goranska županija je treća po visini ulaganja u projekte financirane iz EU fondova, ali prva po broju takvih projekata. Dovršena su 83 projekta, u provedbi ih je 86, a u evaluaciji 11, izvijestio je župan Zlatko Komadina.

Primorsko-goranska županija je po visini ulaganja u projekte financirane iz europskih fondova iza Zagrebačke i Dubrovačko-neretvanske županije, u kojoj se na taj načni gradi Pelješki most i uređuje dubrovačka zračna luka, rekao je Komadina na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare.

U PGŽ-u su, ističe, dovršili 83 projekta zajedničke vrijednosti 300 milijuna kuna, u provedbi je 86 projekata vrijednih 450 milijuna kuna, a u evaluaciji je 11 projekata sa 60 milijuna kuna. "Očito smo vrlo aktivni u provedbi EU projekata, kako upravni odjeli županije, tako i ustanove i trgovačka društva PGŽ-a", rekao je.

Izdvojio je ulaganja u lučka područja u mjestima na Kvarneru i otocima, visine 280 milijuna kuna, 47 milijuna kuna u projekt kulturno-turističke rute "Putevima Frankopana" te mrežu kompetitivnosti, odnosno u srednje strukovne škole 100 milijuna.

Župan je najavio i da će PGŽ sa sto tisuća kuna Gradu Rijeci pomoći u obnovi jugom oštećene invalidske plaže Kostanj te da je za dogradnju objekata u Lječilištu Veli Lošinj bespovratno odobreno dodatnih 300 tisuća kuna iz EU fondova.

Predsjednik Savjeta mladih PGŽ-a Robert Matić novinare je izvijestio o novijim aktivnostima savjeta koji priprema županijski program za mlade, strateški dokument koji bi u iduće četiri godine bio uklopljen u županijski proračun.

Istaknuo je da su uspješno pomogli osnivanje Vijeća učenika PGŽ-a te održali nekoliko online edukacija o rodnoj ravnopravnosti, rodno uvjetovanom nasilju te govoru mržnje. Najavio je uskoro i radionice za mlade koji se namjeravaju otisnuti u poduzetničke vode.

Poslušajte izjave:

Komadina i Matić, pripremila Neva Funčić

Komentari