Picula u riječkom SDP-u: Duboka kriza socijaldemokracije u Europskoj uniji

Picula u riječkom SDP-u: Duboka kriza socijaldemokracije u Europskoj uniji Picula u riječkom SDP-u: Duboka kriza socijaldemokracije u Europskoj uniji
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Tonino Picula danas u riječkom SDP-u (Foto: Vladimri Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Hrvatska, Europska unija, socijaldemokracija - ususret euro izborima - bila je tema javne tribine zastupnika u Europskom palamentu Tonina Picule. Nazočnima u velikoj sali Gradske organizacije SDP-a Rijeka Picula je objasnio trenutno stanje u Europskom parlamentu i odnos snaga unutar članica EU-a.

Prošlo je šest godina od ulaska Hrvatske u članstvo u Europske unije, a pred svima je pitanje kako odgovoriti na pogoršan međunarodni položaj Hrvatske u uvjetima napetih odnosa unutar EU i rasprava o njezinoj budućnosti. Ono što Hrvatska danas treba jest nadogradnja ne samo vanjske nego i ukupne politike, naglasio je Tonino Picula.

Što se tiče europske socijaldemokracije, ona se nalazi u ozbiljnoj krizi. Picula je rekao da je 2013. godine na vlasti u državama članicama bilo 18 socijaldemokratskih stranaka, dok danas tek osam socijaldemokratskih opcija participira u vlasti.

SDP u Hrvatskoj je u dubokoj krizi i pravo je čudo što na ljestvici popularnosti nije dosegao i manje postotke. Međutim, ako se dade vlast novim snagama, kriza se može prebroditi, rekao je SDP-ov europarlamentarac. Poslušajte:

Picula u Rijeci, pripremio Vladimir Jurić

Komentari