PIK nova nastavna baza Sveučilišta u Rijeci

PIK nova nastavna baza Sveučilišta u Rijeci PIK nova nastavna baza Sveučilišta u Rijeci
Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka
Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Na podužem popisu ustanova s kojima surađuje Sveučilište u Rijeci od danas je i tvrtka PIK Rijeka. Prehrambeno-industrijski kombinat bit će nastavna baza za studente biotehnologije, zdravstva, ali i umjetnosti te tehničkog i humanističkog područja.

Sporazum o suradnji potpisali su rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin i direktorica PIK-a Dora Ravnić. To je korak prema modernizaciji obrazovanja i tehnologoje u tvrtkama, ali i za Sveučilište koje dobiva još jednu bazu za praktičnu nastavu.

Prehrambena industrija vrlo je značajna u novim aspektima proizvodnje i može iskoristiti znanja studenata biotehnologije, zdravstvenog studija te akademije primjenjenih umjetnosti, Tehničkog i Filozofskog fakulteta. Jednostavno rečeno, proizvod koji biotehnolozi istraže ili poboljšaju, studenti primijenjene umjetnosti smjestit će u primamljive ambalaže.

Praktične nastave u našem obrazovnom sustavu kronično nedostaje. "Naši su programi možda previše teorijski, odvojeni od stvarnoga svijeta", rekla je prorektorica za studije i studente Snježana Prijić Samaržija, a rektor Lučin dodaje da je više praktične nastave i jedan od ključnih koraka u provedbi bolonjskoga procesa.

Na ovaj način studenti će steći praksu što će im omogućiti i lakše zapošljavanje kada završe studij, a moći će ostvariti i ECTS bodove. Zadovoljstvo novom suradnjom izrazila je i direktorica Prehrambeno industrijskoga kombinata Dora Ravnić, zahvalivši Sveučilištu što je prepoznalo PIK kao tvrtku s dugogodišnjom tradicijom. Poslušajte što smo zabilježili prilikom potpisivanja ugovora:

Komentari