Pjesmom i znanjem do sretnog dječjeg osmjeha

Pjesmom i znanjem do sretnog dječjeg osmjeha

Naslovnica albuma (Foto: menart.hr)

"Zdravi zubi - sretan dječji osmijeh" naziv je akcije u kojoj će 27. ožujka Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci posjetiti prvašići i naučiti puno o brizi za zube. Njihove posebne gošće bit će članice grupe "Meritas".

"Svjetski dan oralnog zdravlja" obilježava se 20. ožujka svake godine. U petak 27. ožujka, u 9:30, na Medicinskom fakultetu riječkog sveučilišta bit će održana javno-zdravstvena tribina o važnosti pravilne brige za zubiće namijenjena učenicima prvih razreda.

Naziv akcije je "Zdravi zubi - sretan dječji osmijeh", a posebne gošće su članice grupe "Meritas" Meri Jaman i Anita Valo te Jelena Radan koje će djeci izvesti nekoliko pjesama sa svog novog albuma za djecu "Mjesto za mene".

Tijekom sedam godina sudjelovanja u "Zemlji bez granica", međunarodnom kulturnom projektu za djecu i mlade udruge "Breza" iz Osijeka, tijekom kojeg su održavale glazbene radionice za djecu, Anita Valo i Meri Jaman stvorile su pjesme koje su zapisane na nosaču zvuka "Mjesto za mene".

Uz kolegicu Jelenu Radan, koja je sudjelovala u stvaranju tekstova tijekom radionica, na albumu sudjeluje još glazbenika i gosti poput dječjeg zbora "Zumbići", zatim Goran BoškovićAljoša ŠerićViktorija NovoselIvica Lučić i Mladen Kušec. Aranžmane na albumu potpisuje Anita Valo, a producenti su - uz Anitu i Meri - Pavle Miholjević i Jura Ferina iz grupe "Svadbas".

O novom albumu grupe "Meritas" s Meri Jaman razgovarao je Ivica Vrkić: 

Pjesme za sretan dječji osmijeh, pripremio Ivica Vrkić

Komentari