Planinski centar Petehovac, nakon zastoja zbog požara, ponovno radi

Planinski centar Petehovac, nakon zastoja zbog požara, ponovno radi Planinski centar Petehovac, nakon zastoja zbog požara, ponovno radi
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Zbog požara koji je posljednjeg dana prošle godine uništio kotlovnicu centralnoga grijanja Planinskog centra Petehovac, najveći je smještajno-turistički objekt na području Grada Delnica bio zatvoren veći dio siječnja.

Razmjeri šteta su, prema procjenama očevida, dosegnuli oko 100 tisuća kuna, a osim vatrom uništene kotlovnice, u ostalim je dijelovima središnjeg objekta na Petehovcu trebalo sanirati oštećenja od dima. 

Trudom vlasnika i zaposlenih sanacijski su zahvati obavljeni za manje od tri tjedna, i u Planinskom centru bi se od danas trebalo postupno normalizirati poslovanje. 

Poslovni zastoj u radu Petehovca dogodio se tijekom trajanja novogodišnjih i školskih praznika, odnosno u najfrekventnijem dijelu zimske sezone, kada taj objekt ima važan udio u ukupnim pokazateljima turizma Grada Delnica, kaže direktor gradskog Turističkog ureda Petar Hrg

"To će nesumnjivo utjecati na naše siječanjske rezultate. Međutim,  čak i da zabilježimo određeni minus u broju dolazaka i noćenja zbog nesreće koja se dogodila, vjerujem  da će rezultati u veljači, kada se već godinama događaju intenzivnije snježne oborine, sve to anulirati", kaže Hrg. Poslušajte izjavu:   

Hrg: Petehovac sanirao štete, pripremio Nenad Lučić

Komentari