Platak i zaljubljeni; četvrtkom noćno povoljno; u subotu Zimsko lice Platka

Platak i zaljubljeni; četvrtkom noćno povoljno; u subotu Zimsko lice Platka Platak i zaljubljeni; četvrtkom noćno povoljno; u subotu Zimsko lice Platka
Marko Boras Mandić i suradnici pred novinarima (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka) Marko Boras Mandić i suradnici pred novinarima (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Uživancija na Platku (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Tko se na Platku sutra pojavi u paru, imat će jednu ski-kartu gratis, najavio je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič i pojasnio da se dar odnosi na romantične parove. Još je bolja vijest da će svakog četvrtka biti dnevno i noćno skijanje od 12 do 20 sati po promotivnoj cijeni od 50 kuna.

"Zimsko lice Platka", manifestacija u organizaciji Društva sportske rekreacije Kvarner, ove subote nudi cjelodnevnu zabavu na snijegu - sportske igraonice za djecu, sanjkaški kup, školu skijanja na biciklima, noćno skijanje s bakljama i živu muziku u podnožju Radeševa. 

Tijekom protekloga snježnog vikenda na Platku je boravilo oko 10 tisuća posjetitelja, a od četvrtka do nedjelje prodano je više od 3 tisuće skijaških karata. "To je otprilike maksimum ovog skijališta, tisuću do tisuću i dvjesto skijaša, da ne budu prevelike gužve na žičari koju opslužuje samo 15 zaposlenika", rekao je zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić

Za studente će, u organizaciji studenata Pomorskog fakulteta, noćno skijanje u subotu biti besplatno, najavile su Roberta Dragičević i Barbara Tunj iz Društva sportske rekreacije Kvarner. 

Program će u subotu početi sportskim radionicama za najmlađe, u 10:30 ispred Doma Sušak. Potom je najavljena snježna biciklistička utrka, a od 13 sati ski-guru sanjkaški kup, uz zabavna pravila i nagrade. Za one koji žele isprobati skijanje na biciklu, bit će organizirana ski-bike škola. Već od 18 sati, uz noćno skijanje, kreće i noćni program uz živu glazbu na dnu Radeševa. 

Priprema se i Studentsko lice Platka, studenti Pomorskog fakulteta organizirali su prijevoz studentskim autobusom, a svim studentima će za noćno skijanje karte biti besplatne. Prvi puta se na Platku priprema i skijanje s bakljama: oko 20:30 sati će se 40 skijaša s bakljama spustiti s vrha Radeševa po turističkoj stazi.

Nakon "Zimskog lica Platka", slijedit će proljetno i ljetno izdanje. Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan najavila je proračunsku potporu manifestaciji "Sva lica Platka" te pozvala i mlade i stare da ove subote uživaju na Platku. Javlja Neva Funčić:

Zimska lica Platka, pripremila Neva Funčić

Komentari