Plovdiv: svečana primopredaja titule Europske prijestolnice kulture

Plovdiv: svečana primopredaja titule Europske prijestolnice kulture Plovdiv: svečana primopredaja titule Europske prijestolnice kulture
Foto: Rijeka 2020 EPK Foto: Rijeka 2020 EPK
Foto: Rijeka 2020 EPK Foto: Rijeka 2020 EPK
Foto: Rijeka 2020 EPK Foto: Rijeka 2020 EPK
Foto: Rijeka 2020 EPK Foto: Rijeka 2020 EPK

Nikola Ivaniš preuzeo je titulu u ime Grada Rijeke (Foto: Rijeka 2020 EPK)

U Plovdivu, bugarskom gradu koji je bio Europska prijestolnica kulture 2019., održana je svečana ceremonija primopredaje titule. U ime Rijeke titulu je preuzeo zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš.

Europsku prijestolnicu kulture Rijeka 2020 i Grad Rijeku su, uz Nikolu Ivaniša, predstavljali viša stručna suradnica za poslove protokola i odnose s javnošću Maja Bošković i voditelj partnerstava i protokola Rijeke 2020 Dorian Celcer.

U Plovdivu su boravili od 11. do 13. siječnja, a na svečanosti u kulturnom domu Boris Hristov, u nazočnosti ministra kulture Republike Bugarske Boila Banova, gradonačelnika grada Plovdiva Zdravka Dimitrova i predstavnike fondacije Plovdiv 2019., uz Ivaniša titulu je preuzeo i zamjenik gradonačelnika grada Galwayja Donal Lyons

U programu svečanosti nastupili su mladi glazbenici iz Plovdiva i komornog orkestra Plovdivske opere uz pratnju violinistice Lie Petrov na talijanskoj violini Mattea Goffrillera iz 1690. godine, a prikazane su i snimke stotine kulturnih događanja koja su se odvijala tijekom prošle godine u sklopu programa Plovdiv – Europska prijestolnica kulture.

Komentari