Počela gradnja stadiona na Rujevici

Počela gradnja stadiona na Rujevici Počela gradnja stadiona na Rujevici
Foto: Ivo Vičić Foto: Ivo Vičić
Foto: Ivo Vičić Foto: Ivo Vičić
Foto: Ivo Vičić Foto: Ivo Vičić
Foto: Ivo Vičić Foto: Ivo Vičić

Gradilište budućeg stadiona na Rujevici (Foto: Ivo Vičić)

Počeli su radovi na izgradnji nogometnog kampa i stadiona na Rujevici.

U idućih šest mjeseci na toj lokaciji trebao bi niknuti zamjenski stadion, koji će biti domaći teren nogometaša Rijeke sve do izgradnje novog stadiona na Kantridi, koji bi trebao biti završen u lipnju 2016. godine. Kapacitet zamjenskog stadiona na Rujevici bit će oko pet tisuća mjesta.

Građevinska dozvola za početak radova na pripremi platoa budućega kampa izdana je u kolovozu i GP Krk krenulo je u posao.

Prije svega za sigurno sutra nogometne Rijeke, potvrđuje nam koordinator poslova između Grada i tvrtke Stadion Kantrida,d.o.o. koja i financira projekt, zamjenik riječkoga gradonačelnika, Marko Filipović. 

Na tridesetak tisuća kvadrata za početak - uz zamjenski stadion 3, a potom još tri igrališta za trening, popratni sadržaji, rješavaju se još neke parcele, planiraju pristupne ceste, sve potrebne dozvole trebale bi biti na stolu do sredine listopada. Sve bi to, ako vremenske prilike dopuste, trebalo biti gotovo, prema terminskom planu, do veljače 2015. godine.

Ispoštovat će se svi europski standardi, trening kamp ‘Rijeke’ do završetka gradnje nove Kantride na poziciji stare, bit će – kaže Marko Filipović - prava stvar.

Ne tako davno bila je to nemoguća misija, na sreću i nemoguće postaje moguće! Strpljenja...

Poslušajte prilog Josipa Krmpotića:

 

Komentari