Počeli radovi za veće pristanište, sigurniji i bolji putnički promet

Počeli radovi za veće pristanište, sigurniji i bolji putnički promet Počeli radovi za veće pristanište, sigurniji i bolji putnički promet
Opatijska luka danas (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka) Opatijska luka danas (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka)
Početak radova (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka) Početak radova (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka)
Ovako bi trebala izgledati (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka) Ovako bi trebala izgledati (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka)
S konferencije za novinare (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka) S konferencije za novinare (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka)
Zdenko Antešić (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka) Zdenko Antešić (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka)
Ivo Dujmić (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka) Ivo Dujmić (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka)

Kako bi ova panorama uskoro trebala izgledati, pogledajte u galeriji (Foto: Kristijan Smokvina / Radio Rijeka)

Počela je nulta faza izgradnje luke Opatije. Gradnjom novog operativnog gata rasteretit će se postojeći dio operativne obale te proširiti i sanirati pristanište radi sigurnijeg priveza i povećanja putničkog prometa luke Opatija.

Opatijska luka će do proljeće iduće godine imati gat za turističke brodove dužine 70 metara. Gat će biti opremljen strujom i vodom, a od ukupne vrijednosti projekta dva milijuna i 700 tisuća, do Nove godine trebali bi biti obavljeni radovi vrijedi dva milijuna 400 tisuća kuna. 

U opatijsku luku nije se ulagalo godinama, podsjetio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i dodao da nakon završetka nulte faze izgradnje u luci više ništa neće biti isto. Opatija planira biti elitna destinacija u koju će stizati gosti veće platežne moći, a sa svim izmjenama u opatijsku luku trebali bi pristajati kruzeri dužine do 200 metara s 400 do 600 putnika. 

Ministarstvo pomorstva, prometa i veza u ovom projektu sudjeluje s milijun kuna, a ukupno su u luke Primorsko-goranske županije ove godine uložili 32 milijuna kuna. Za nultu fazu izgradnje milijun kuna dala je i Primorsko-goranska županija, a ostatak sredstava podmirili su Grad Opatija i Lučka uprava Opatija-Lovran-Mošćenička Draga. 

Poslušajte što smo o opatijskoj luci sutra zabilježili danas:

Komentari