Početak proljetno-ljetne sportske sezone u Gorskom kotaru

Početak proljetno-ljetne sportske sezone u Gorskom kotaru Početak proljetno-ljetne sportske sezone u Gorskom kotaru
Okupili se veterani-sportaši (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka) Okupili se veterani-sportaši (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)
I žestoka kros konkurencija (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka) I žestoka kros konkurencija (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Sadržajnu subotu u Gorskom kotaru masovnošću su obilježile dvije sportsko-turističke manifestacije: uz hrvatsko-slovensku granicu 14. put održan je atletski kros dolinom Kupe, a Delnice su bile domaćin 21. sportskih igara veterana i dragovoljaca Domovinskog rata.

Gorski kotar je tijekom proljeća i ljeta privlačno odredište onih koji su željni sporta i rekreacije. Potvrdio je to i tijekom jutrošnjeg otvorenja ovogodišnjih sportskih susreta dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ratni zapovjednik 138. goranske brigade Miljenko Balen

"Jako smo zadovoljni odazivom ekipa iz svih dijelova Primorsko-goranske županije. Prema našim procjenama ima oko 800 natjecatelja. Mislim da su to Delnice zavrijedile zbog svog doprinosa u Domovinskom ratu. Naša je želja ujedno i turistički probitak Gorskog kotara, a to možemo potaknuti i ovakvim manifestacijama", istaknuo je Balen.

Turistički početak proljetno-ljetne sezone i ove su godine, uz gornji tok rijeke Kupe, obilježila atletska kros natjecanja. Ako se po prvoj u nizu manifestacija može naslutiti odaziv sudionika na ovosezonske događaje, njihov organizator i predsjednik Udruge Kupa iz naselja Brod na Kupi Davorin Klobučar ima razloga za optimizam.

"Proljetno-ljetnu sezonu u Kupskoj dolini nismo mogli započeti na ljepši način, odnosno tradicionalnim 14. po redu kros natjecanjem. Ovdje ima oko 350 sudionika. Najveće je rivalstvo ovdje među učenicima osnovnih i srednjih škola, a raduje i saznanje da je, uz brojne Gorane, pristiglo dosta ljudi iz Rijeke i Zagreba. Sve u svemu, razloga za zadovoljstvo ima!", naglašava Klobučar.

Niti ovogodišnje ljeto uz Kupu, najavljuje Klobučar, neće proteći bez atletskog polumaratona uz hrvatsko-slovensku granicu te tradicionalnog plivačkog mitinga na turistički najposjećenijoj goranskoj rijeci. Poslušajte: 

Goranski sportski vikend, pripremio Nenad Lučić

Komentari