Počinje 41. izdanje Ri Rock festivala

Počinje 41. izdanje Ri Rock festivala

Ri Rock Kipić (Foto: Udruga Ri Rock)

Prvi vikend 41. Ri Rock festivala počinje u petak 6. prosinca predstavljanjem mladih bendova u Palachu. Prije koncerta, punk band Goblini će u 17 sati u Dallas Music Shopu promovirati novi album "Jednina". Doznali smo i što nas čeka u iduća dva vikenda najdugovječnijeg rock festivala.

Nagrada Ri Rock Kipić bit će dodijeljena u osam kategorija, a posebno istaknuta je "Nagrada Ivica Vrkić" za najbolji singl u 2019. godini. Nagrada je posvećena prerano preminulom novinaru i glazbenom uredniku Radio Rijeke Ivici Vrkiću.

Ri Rock festival 41. izdanje počinje nastupima novih mladih bandova: Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa i Detmeć uz podršku zadarske Alergije i legendarnog punk benda Gobilni. Iako su nastali pred 28 godina ovo će biti njihova riječka premijera.

Uz predstavljanje albuma "Jednina", frontmen Goblina Branko Golubović Golub potpisivat će autobiografsku knjigu "Izgužvane misli".

Drugog dana festivala u subotu 7. prosinca je svečana večer uz dodjelu nagrada Ri Rock Kipić, a program će voditi aktivistica SOS centra za borbu protiv nasilja Lorena Zec.

Ulaznice za festival, majice i ostali festivalski merch mogu se kupiti na Ri Rock štandu na Jadranskom trgu te na Entrio prodajnim mjestima.

Nagradne kipiće je izradio Igor Zenko koji u brodogradilištu 3. maj radi kao zavarivač i samohrani je otac. Zenko stoji iza Facebook stranice "Kreativno poduzeće Stečaj d.d." koja prikazuje jedinstvene proizvode od željeza nastale kao odraz trenutne situacije nekad velikog europskog brodogradilišta. Udruga Ri Rock uposlila ga je, a Ri Rock Kipiće je napravio od odbačenog ruzinavog materijala pa savršeno odgovaraju izričaju riječke rock scene.

U sklopu dodjele nagrada, najavljeni su nastupi prošlogodišnjih dobitnika. Na pozornicu će stati Krešo i Kisele Kiše, The Black Room i The Siids, a kao gosti će im se pridružiti i My Buddy Moose. Večer će završiti velikim koncertom osječkog rap dvojca Krankšvester.

Dobitnici nagrada u prve tri kategorije dobit će priliku za nastup na drugom vikendu 41. Ri Rock festivala u Pogonu kulture, kada će na nastupiti i poznata imena hrvatske glazbene scene: Psihomodo pop, Sexymotherfuckers, Zdenka Kovačiček i Greenhouse blues band te Edo Maajka & Bend.

Tko su nominirani, provjerite OVDJE, a dok ne slušate svirku gledajte promo video, slušajte razgovor s Vinkom Golembiowskyim i Vanjom Kauzlarićem:

Ri Rock s Kauzlarićem i Golembiowskym, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Komentari