Pod stijenama Kantride 27.4. - Kako izgledaju treninzi na Rujevici?

Pod stijenama Kantride 27.4. - Kako izgledaju treninzi na Rujevici?

Foto: NK Rijeka

Nogometaši Rijeke tjedan dana u posebnim uvjetima odrađuju treninge na Rujevici, a cijeloj organizaciji pomoglo je i popuštanje mjera vezanih za treninge vrhunskih sportaša. Život na Rujevici odvija se prema drugačijim uvjetima, a tome se prilagođavaju i igrači Rijeke.

Svaki trening nogometaša pod budnim je okom liječničke i epidemiološke službe koja prati da se sve odvija prema propisanim planovima i preporukama. Igrači na treninge stižu već obučeni, a na ulazu na Rujevicu obavljaju se kontrole igrača i dezinfekcija. Imaju pravo zamijeniti tenisice i obući kopačke, a svatko od ekipe na trening stiže pojedinačno u vlastitim automobilima, objasnila nam je doktorica Nataša Bakarčić.

Treninzi su se dosad odvijali u parovima, dok se po novim mjerama dozvoljava grupa do pet nogometaša, a svaka grupa ima svoj koridor u kojem odrađuje zadane vježbe. Uskoro slijede i testovi na igračima prije nego se dozvoli provedba taktičkih treninga.

U jutarnjoj emisiji Pod stijenama Kantride razgovarali smo s doktoricom Natašom Bakarčić i zamjenikom sportskog direktora Ivanom Manceom o trenutnom životu na Rujevici.

Doktorica Nataša Bakarčić - razgovor, pripremila Neva Funčić

Ivan Mance, pripremila Neva Funčić

Komentari