Poklon riječkim prvašićima: jednogodišnja članarina GKR-a

Poklon riječkim prvašićima: jednogodišnja članarina GKR-a

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Gradska knjižnica Rijeka svim riječkim prvašićima poklanja jednogodišnju članarinu za Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice. U nacionalnoj godini čitanja riječki najmlađi školarci mogu postati članovi knjižnice - besplatno.

Svi riječki prvašići će u školama, od svojih razrednica, dobiti upisnice. S ispunjenim upisnicama sami ili u pratnji roditelja trebaju doći na treći kat Dječje kuće u Dječji odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka, gdje će dobiti članske iskaznice.

Učenici mogu postati članovi samo u Striboru u Dječjoj kući, a rok u kojem pravo mogu ostvariti je 31. prosinca ove godine.

Djeci koja su već članovi Gradske knjižnice Rijeka članstvo će se, nakon isteka, produžiti za još godinu dana, ali također treba predati ispunjenu upisnicu.

Upravo je vrijeme prvog razreda osnovne škole specifično po oblikovanju čitateljskih vještina i razvoju čitatelja, a ovogodišnji riječki prvašići su prva generacija koja u školu kreće nakon otvaranja jedinstvene Dječje kuće.

Gradska knjižnica Rijeka, osim što omogućava pristup bogatom fondu knjiga za djecu, organizira niz kreativnih programskih aktivnosti za djecu od izrade stripa do 3D printanja, pokretač je manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, suorganizator ljetnog festivala Tobogan te izdavač medija za kulturu i kreativnost djece Brickzine, podsjećaju u priopćenju.

Komentari