Policija: osumnjičenik za napad na Viškovu djelatnik Civilne zaštite

Policija: osumnjičenik za napad na Viškovu djelatnik Civilne zaštite

Foto: Pixsell

Dovršeno je kriminalističko istraživanje vezano uz događaj od 20. kolovoza u Viškovu, provedeno nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim za kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovu nacionalne pripadnosti, priopćila je riječka policija.

Osumnjičenik je sinoć predan istražnom nadzorniku, a riječ je o državnom službeniku, djelatniku ravnateljstva Civilne zaštite, koji će biti udaljen iz službe, rekla je glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Ankica Kolić.

Hina javlja da je osumnjičenom 42-godišnjem M. Š. iz Viškova određen istražni zatvor od 30 dana. Na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, sudac istrage pritvor je odredio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odbacio je prijedlog za određivanja pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, doznaje se sa suda.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su priopćili da će osumnjičeni, s obzirom da se radi o državnom službeniku koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite, sukladno Zakonu o državnim službenicima, biti udaljen iz službe.

M. Š. je uhićen jučer rano ujutro na graničnom prijelazu Rupa. Sumnja se da je prilikom sukoba, do kojeg je došlo zbog parkiranog vozila, 70-godišnji hrvatski državljanin zadobio lakše tjelesne ozljede nakon što mu je osumnjičeni uputio ozbiljne prijetnje na osnovu nacionalnosti te ga tjelesno napao. Poslušajte izjavu Ankice Kolić:

Glasnogovornica Kolić o osumnjičenom, pripremila Lea Domijan Fišter

Komentari