Policija upozorava na pokušaje krađe podataka

Policija upozorava na pokušaje krađe podataka

Foto: Borna Filić / Pixsell

Policija upozorava građane na najnovije pokušaj internetske pirjevare i krađe osobnih podataka putem 'phishing' poruka. Ne nasjedajte na elektroničku poštu sumnjiva sadržaja, poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Zaprimili su više dojava građana o porukama i pozivima s broja +385 167 000 60. Pozivatelji se predstavljaju kao službenici turističke agencije iz Švicarske koja radi posredničke poslove za internetski servis Booking.com.

Građane su tražili da im dostave korisničke podatke i lozinku za korisnički račun na servisu Booking.com, a u e-pošti su nudili internetsku poveznicu na sumnjiv sadržaj. Riječ je o pokušaju prijevare radi krađe identiteta. Ne javljajte se na pozive s nepoznatog broja i ne otvarajte ponuđene linkove u e-poukama, upozorava policija.

Već ranije je policija upozoravala na zlonamjerne poruke koje su građanima stizale na adrese elektroničke pošte. U tim porukama napadači su se lažno predstavljali kao služba zadužena za sigurnost u banci te upozoravali da je netko imao pristup vašim kreditnim karticama pa su ih zbog toga privremeno morali blokirati.

Nipošto ne otvarajte poveznice koje vam nude u poruci, nego poruku izbrišite jer se radi o pokušaju krađe vaših osobnih podataka i pokušaju neovlaštenog pristupa internet bankarstvu!

Komentari