Poliesterske brane s Kukuljanova - inovacija u borbi s poplavama

Poliesterske brane s Kukuljanova - inovacija u borbi s poplavama Poliesterske brane s Kukuljanova - inovacija u borbi s poplavama
Direktor MGK-packa Tomislav Petrić u zagrebačkom pogonu za proizvodnju čepova (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL) Direktor MGK-packa Tomislav Petrić u zagrebačkom pogonu za proizvodnju čepova (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Poliesterske brane lako se i brzo sastavljaju (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL) Poliesterske brane lako se i brzo sastavljaju (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Poliesterske brane - budućnost obrane od poplava? (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Proizvodnja inovativnih proizvoda, duga tradicija, dobro poslovanje, a uza sve to i briga o zaštiti okoliša - moguće je, i to u vašem susjedstvu. Riječko-zagrebačka tvrtka Metalografički kombinat za svoj rad dobiva brojne nagrade i priznanja, zadnju među njima od Hrvatske udruge poslodavaca.

Na nedavnoj je svečanosti Hrvatska udruga poslodavaca potvrdila da vrednuje rad poduzeća koja dobro posluju, opstaju na tržištu i razvijaju se. Među nagrađenima se našao i riječki Metalografički kombinat, kraće MGK-pack, tvrtka s više od pola stoljeća iskustva i tradicije, koja u Rijeci i Zagrebu proizvodi limenu ambalažu i čepove za domaće i strano tržište.

Nedavno su MGK-pack i Pluto iz Zagreba dobili nagradu za inovativan projekt "Vodom protiv vode" - poliesterske brane koje se pune upravo vodom što prijeti poplavom. Takav način obrane od poplava puno je učinkovitiji od tradicionalnih "zečjih nasipa", nije skuplji i može se koristiti više puta. Već ima zainteresiranih kupaca - lokalnih samouprava i vatrogasnih postrojbi.

U razvoj tvrtke tijekom prošle dvije godine uloženo je više od 30 milijuna kuna i straha za posao nema. Uza sve, u MGK-ovu pogonu na Kukuljanovu brinu i o okolišu: 20 posto štedi se smanjenom debljinom i težinom limova, a prije godinu dana riječka je tvrtka dobila brončanu medalju za limenku za ribu. Više o Metalografičkom kombinatu saznao je Josip Krmpotić:

Komentari