Polumaraton humanitarnog karaktera "Gorski kotar – zeleno srce Hrvatske"

Polumaraton humanitarnog karaktera "Gorski kotar – zeleno srce Hrvatske"

Najavljena je polumaratonska utrka na području naselja Crni Lug, svojom će sadržajnom raznolikošću biti Festival sporta, turizma, kulture i humanosti (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

"Gorski kotar – zeleno srce Hrvatske", naziv je polumaratonske utrke koja će se ove subote odvijati na 26 kilometara dugoj stazi između goranskih naselja Crni Lug i Razloge. Uz spomenuta, planirana su i atletska nadmetanja na 12 i 4,2 kilometra. Očekuje se oko stotinu domaćih i inozemnih sudionika.

Plan je da ovaj događaj postane tradicionalan, a već njegovo prvo izdanje će, zbog raznovrsnog natjecateljskog programa i popratnih sadržaja, imati obilježja festivalske manifestacije, istaknuo je tijekom predstavljanja projekta organizator Zdravko Janjušević.

Radi se o festivalu sporta, kulture, turizma i humanosti, a cilj je promovirati naselje Crni Lug kao sportsko-turističku i kulturnu destinaciju. " U humanitarnom dijelu smo osmislili projekat, nazvan "Kap dobrote". Naime, dio novca ćemo dodijeliti Ligi protiv raka Primorsko-goranske županije, dijelom prihoda poduprti projekte pomoći gladnoj djeci svijeta, a određeni iznos planiramo donirati i vatrogasnom društvu u Crnom Lugu" rekao je Janjušević. Poslušajte izjavu:

Polumaraton humanitarnog karaktera "Gorski kotar – zeleno srce Hrvatske", pripremio Nenad Lučić

Komentari