Pomorac 1921: ponos Kostrene u godinu dana stigao do Prve županijske lige

Pomorac 1921: ponos Kostrene u godinu dana stigao do Prve županijske lige

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Nogometni klub Pomorac 1921 opet je ponos Kostrene. Ne bez razloga - primjer je to kluba u kojem funkcionira sve, od vrha do najniže instance. Tajnu uspjeha pokušali smo doznati od trenera seniora i voditelja škole Vladimira Jerića.

- U godinu dana krenuli ste iz Druge županijske lige i odmah je osvojili?

- Tako je, i sada smo sedmi u prvoj županijskoj, dva kola prije kraja prvenstva. Čekaju nas još utakmice s Rabom i Risnjakom, koje će biti neizvjesne kao, uostalom, većina njih u ovom natjecanju. Sve je moguće! Što se Pomorca tiče, mogu reći da smo okupili izvrsnu i stručnu ekipu, u kojoj nema nikakve zle konkurencije ni podmetanja - dapače, vlada odlična atmosfera u kojoj jedan drugome pomažemo, funkcioniramo kao jedan, i to od seniora do onih najmlađih.

Iako smo prošle godine osvojili ligu, nije nam najvažniji rezultat, već stvaranje mladih igrača koji će napredovati, pa makar i u jačim klubovima i ligama. Evo primjera: iz prošlogodišnje šampionske ekipe, šest ili sedam igrača je otišlo u četvrtu, neki i u treću ligu, i svi oni čine kostur svojih momčadi, a mi smo na njih ponosni. Kao i na starije pionire, koji su lani osvojili jaku Međužupanijsku ligu.

Što se tiče najmlađih, nikad nećemo roditeljima reći, na primjer, vaše dijete nije za sport. Dapače, ne pravimo razliku u odnosu prema djeci, svi imaju isti tretman, i oni to osjećaju. Nedavno smo obnovili travnjak, sad je to pravi tepih koji spremno čeka kako naše utakmice tako i dva turnira koji slijede - Kvarnersku rivijeru i tradicionalni memorijalni Egon Polić.

- Ima li nedostataka?

- Ima, pomoćni teren koji nas malo "koči", i zbog kojeg smo se obratili Općini, pa se nadamo da će nam uskočiti da i to riješimo!

Poslušajte cijeli razgovor s trenerom NK Pomorca Vladimirom Jerićem:

Jerić o Pomorcu, pripremio Albert Petrović

Komentari