POS-ovi stanovi na Tošini - isplatilo se čekati

POS-ovi stanovi na Tošini - isplatilo se čekati POS-ovi stanovi na Tošini - isplatilo se čekati
Aleksandar Šuša sa suprugom (Foto: Grad Opatija) Aleksandar Šuša sa suprugom (Foto: Grad Opatija)
Foto: Blanka Uzelac/Radio Rijeka Foto: Blanka Uzelac/Radio Rijeka
Foto: Blanka Uzelac/Radio Rijeka Foto: Blanka Uzelac/Radio Rijeka
Foto: Blanka Uzelac/Radio Rijeka Foto: Blanka Uzelac/Radio Rijeka
Foto: Grad Opatija Foto: Grad Opatija
Foto: Grad Opatija Foto: Grad Opatija

Foto: Blanka Uzelac/Radio Rijeka

Novi vlasnici 10 od ukupno 48 stanova izgrađenih u tri zgrade na opatijskoj Tošini prema modelu POS-a dobili su ključeve u ruke. Izgradnja je kasnila sedam mjeseci, ali sada su svi ipak zadovoljni odrađenim.

Grad Opatija otkupio je 38 od 48 novih POS-ovih stanova u tri zgrade na Tošini. Ključeve svojih stanova danas su od Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama dobili vlasnici 10 stanova, dok će ostali stanovi biti iznajmljeni stanarima prema listi prvenstva Grada Opatije.

Stanovi su rađeni prema iskazanim potrebama građana, pa su tako površine stambenih jedinica 50, 60, 75 i 82 četvorna metra. Kamen temeljac položen je u prosincu 2011., a dovršetak je bio planiran za listopad 2013. Cijela investicija vrijedna je 30 milijuna kuna, a četvorni metar stana košta 1.125 eura. 

Unatoč određenim poteškoćama koje su pratile gradnju stanova POS-a u Opatiji, cijeli je projekt uspješno priveden kraju, a 48 opatijskih obitelji dobija krov nad glavom, rekao je na svečanosti gradonačelnik Ivo Dujmić

Jedan od strpljivih vlasnika je Aleksandar Šuša koji će u novom stanu živjeti sa suprugom i dvoje male djece. Kaže da su stanovi lijepi i da se isplatilo pričekati njihov dovršetak:

Komentari