Potres u Sloveniji, zatresla se i Rijeka

Potres u Sloveniji, zatresla se i Rijeka

Foto: emsc-csem.org

Tlo se zatreslo u Sloveniji, magnituda je iznosila 4,7 stupnjeva prema Richteru. Potres se osjetio i u Rijeci, Puli i Zagrebu. Podataka o štetama zasad nema.

Kozala i Zamet kratko bez struje                                  Djelatnici dežurne službe Elektroprimorja su uspjeli otkloniti kvar koji je nastao zbog potresa. Na području Kozale i Zameta, zbog ispadanja iz sustava trafostanice, nestalo je električne energije, no sada su svi potrošači ponovo priključeni na mrežu. 

Vrlo jak potres s epicentrom 36 kilometara sjeverno od Opatije, u okolici sela Knežak u Sloveniji zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru. Za sada je poznato da se potres osjetio i u Hrvatskoj - u Zagrebu, Rijeci i Puli, stoji u službenom izvješću objavljenom na internetskim stranicama Geofizičkog odsjeka PMF-a.

Podaci Europskog centra za seizmologiju kazuju da je epicentar bio 43 kilometra jugozapadno od Ljubljane, odnosno tri kilometra od Pivke, a prema ovome izvoru, jačina u epicentru, na dva kilometra ispod površine tla, iznosila je 4,6 stupnjeva prema Richteru.

Zasad nema podataka o štetama, iako je vjerojatno da ih u blizini epicentra ima. Također, stručnjaci najavljuju da bi se u Rijeci moglo osjetiti još slabijih podrhtavanja tla koja prate ovaj jači potres. Evo što je Anamariji Knezović rekao Ivica Sović iz Seizmološke službe:

 

Moglo bi biti još slabijih potresa, pripremila Anamarija Knezović

Komentari