Povratak glazbenog žanra u Opatiju: najavljena Večer opereta!

Povratak glazbenog žanra u Opatiju: najavljena Večer opereta!

Ekipa koja vas poziva na Večer opereta u Opatiji (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Opatijski centar Gervais bit će 4. listopada domaćin Večeri opereta. Cilj je ukazati na povijesnu povezanost Opatije s tim glazbenim žanrom, budući da je dvadesetih godina prošlog stoljeća u njoj postojao Festival opereta.

Festival opereta se iz Opatije preselio u Trst i tamo se ugasio, a mi se nadamo da bi takav festival mogli obnoviti, rekao je direktor Festivala Opatija Ernie Gigante DeškovićProšle godine organizirali su večer Rossinija, a ove godine želimo približiti operetu širokim masama, pa će se ulaznice prodavati po popularnim cijenama.

Na konferenciji za novinare u petak presici predstavljeni su i protagonisti koje će maestro Igor Vlajnić pratiti na klaviru, a to su Vanja Zelčić, Robert Kolar, Marko Fortunato i naravno, nacionalna prvakinja Kristina Kolar.

"Jako sam sretna zbog ovog događaja, repertoar smo sastavili tako da zaista bude prava poslastica za široku publiku. Uglavnom su to veseli komadi najpoznatijih europskih majstora poput Straussa, Lehara, naravno, bit će tu i Tijardović, ali i naš Riječanin Zajc čiji opus sadrži, osim opera, i operete visoke vrijednosti, tako da možemo reći da imamo pravi hrvatski glazbeni biser", istaknula je Kolar.

"Osobno nemam puno iskustva s operetama, jer moj glas paše pretežno ozbiljnijim, tužnijim arijama, ali od dvije koje sam pjevala, za jednu sam nagrađena, tako da je očito netko prepoznao i moj glumački talent", kaže uz smijeh naša prvakinja.

Dok čekamo Večer opereta u Gervaisu, poslušajte kako o izabranim autorima govori Kristina Kolar:

Kristina Kolar o izabranim autorima, pripremio Albert Petrović

Komentari