Praizvedba "Ištipane hartije" otvara koncertnu sezonu u HNK Zajcu

Praizvedba "Ištipane hartije" otvara koncertnu sezonu u HNK Zajcu Praizvedba "Ištipane hartije" otvara koncertnu sezonu u HNK Zajcu
Dubravka Šeparović Mušović (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka) Dubravka Šeparović Mušović (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)
Žerovnik i Matvejeff uz Kamova (Foto: HNK Zajc) Žerovnik i Matvejeff uz Kamova (Foto: HNK Zajc)

S probe u riječkom HNK Zajcu (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka)

Na prvom ovosezonskom Simfonijskom koncertu "Eroica", pod ravnanjem maestra Ville Matvejeffa uz Starussovo djelo "Metamorphosen" i Beethovenovu 3. simfoniju u Es- duru Eroicu, bit će praizvedeno i djelo Jurja Marka Žerovnika "Ištipana hartija".

U praizvedbi djela mladog riječkog skladatelja Jurja Marka Žerovnika "Ištipana hartija" kao solisti nastupit će dvoje nacionalnih prvaka bas-bariton Giorgio Surian i mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.

Mezzosopranistica Šeparović Mušović dobitnica je najvećih domaćih nagrada, iznimno cijenjena u Europi kao interpretkinja u operama i koncertnim izvedbama Mahlera, Wagnera, Straussa, Bizetove Carmen, Verdijeve Amneris, a svestrano je prisutna na kazališnim i festivalskim scenama.

Posljednji put je u Rijeci nastupala prije punih deset godina na Riječkim ljetnim noćima i sada joj je izuzetno zadovoljstvo ponovno surađivati sa sjajnim riječkim opernim Orkestrom i pod rukom izvrsnog dirigenta Villea Matvejeffa.

Rođena Dubrovkinja, sada nacionalna prvakinja Opere HNK u Zagrebu, prvo je diplomirala arhitekturu, ali je radeći taj posao osjetila zov pozornice i hrabro se upustila u nove životne izazove, s velikim uspjehom. Najdraže nagrade su joj dva "Orlanda".

"Mi smo zaboravili davati sebe, a umjetnici se daju maksimalno u svom pozivu, što je danas rijetkost i to se zove ljubav", rekla je Dubravka Šeparović Mušović u razgovoru za Box in koji možete poslušati u nastavku:

Komentari