Predavaonica 411 Pomorskog fakulteta imenovana po Dr. Nikoli Stražićiću

Predavaonica 411 Pomorskog fakulteta imenovana po Dr. Nikoli Stražićiću Predavaonica 411 Pomorskog fakulteta imenovana po Dr. Nikoli Stražićiću

Foto: Branka Malnar / HRT Radio Rijeka

Pomorski fakultet u Rijeci prigodnim događanjem obilježio je imenovanje predavaonice 411 po dr. sc. Nikoli Stražičiću, prof. emer. Dr. sc. Nikola Stražičić bio je dugogodišnji profesor na Pomorskom fakultetu u Rijeci i tijekom svoga rada obnašao je brojne dužnosti.

Pomorski fakultet želi mu odati trajno priznanje za njegova postignuća i predani rad. Svojim odnosom prema studentima stekao je veliko poštovanje među brojnim generacijama kojima je predavao, a pisanjem knjiga i brojnih tekstova i među širokim krugom stručnjaka i znanstvenika iz područja geografije.  

Profesor Stražičić dobitnik je brojnih nagrada među kojima su čak dvije nagrade Grada Rijeke za objavljene knjige o Cresko-lošinjskoj otočnoj skupini. Nagradu Općine Cres-Lošinj dobio je za knjigu Otok Cres. Dobitnik je i državnog Odličja Reda Danice Hrvatske s likom Ruđera Boškovića. Hrvatsko geografsko društvo uručilo mu je nagradu Federik Bartolačić Grisogono za izniman doprinos razvitku geografske znanosti.

Imenovanje predavaonice po Dr. Stražičiću ,početak je realizacije ideje nastale uoči obilježavanja 70. godišnjice riječkog Pomorskog fakulteta. Njome se, rekao je u uvodnom govoru dekan dr. Alen Jugović, želi odati trajno priznanje ljudima koji su ostvarili posebna postignuća, ostavili trag na ovim hodnicima, osobama o kojima i kad odu ostaju priče i anegdote.

"Neki od nas imali su sreće upoznati ih, bili njihove kolege, suradnici i studenti, ali za one koji nisu imali tu priliku, želimo ovakvim trenucima podsjetiti ih da su jednom ovdje koračale osobe kojima dugujemo što smo danas ovdje, osobe koje nas čine ponosnim te na krilima čijeg uspjeha se pronio glas o Pomorskom fakultetu daleko izvan ovih zidova, grada i regije", rekao je Jugović.

Današnjem prigodnom dogadjaju na Pomorskom fakultetu, u prepunoj predavaonici nazočili su i članovi obitelji pokojnog profesora Stražičića.

Komentari