Predsjednik Gradskog vijeća Rijeke predstavio sljedeću sjednicu

Predsjednik Gradskog vijeća Rijeke predstavio sljedeću sjednicu

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Predsjednik Gradskog vijeća Rijeke Andrej Poropat (HNS), održao je prvu konferenciju za novinstvo kao najavu sjednice Gradskog vijeća, navodeći da na taj način namjerava predstavljati sadržaj važnijih točaka dnevnog reda te dati prigodu predlagačima i drugim vijećnicima da se obrate javnosti.

"Moramo razumjeti da na sjednicama Gradskoga vijeća Grada Rijeke moramo složno glasati za neke od davno preuzetih obveza, kao što je financijsko zaduženje u slučaju EPK 2020, kao i usklađivanje Statuta Grada Rijeke sa Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat

Došlo je do promjena članova u klubovima Gradskoga vijeća Grada Rijeke. Umjesto Andreja Poropata, nova predsjednica Kluba HNS-a je Morana Jokić. Iz Kluba RI-Most-Nezavisni izašli su Petra Mandić (MOST) i Josip Kukuljan (Nezavisni), pa je Klub promijenio naziv u Klub Liste za Rijeku, a novi je predsjednik, umjesto dosadašnjeg Danka Švorinića, postao Zvonimir Peranić.

Poropat je rekao i da će jedna od važnijih točaka sjednice u četvrtak, 12. srpnja, biti veliki projekt izgradnje Vodovoda i kanalizacije, kao i rasprava o radu komunalnih društava.

Što se tiče 3. maja, njega na ovoj sjednici neće biti u dnevnom redu. "S obzirom na sve što smo vidjeli od Uljanika, on više nema što tražiti u 3. maju. Kao stranka smo pozvali DORH da istraži i ispita odgovornost svih koji su 3. maj doveli u ovu situaciju u kojoj je on danas. Želja mi je da se nastavi proizvodnja i da mislimo na radnike", rekao je Poropat.

Već je postala čudna praksa da se sjednice Gradskog vijeća i Županijske skupštine zakazuju istoga dana. Poropat tvrdi da je ovu sjednicu najavio još prije mjesec dana, a u buduće će se nastojati uskladiti da sjednice ne budu u isto vrijeme. "Vjerujem da od jeseni neće biti sjednica koje se preklapaju i da će oni vijećnici koji su i u županijskoj skupštini i u Gradskom vijeću moći dolaziti i na jednu i na drugu", najavio je Poropat.

Ovo je bila prva najavna konferencija za novinare o sjednici Gradskoga vijeća, koja će postati običaj, najavio je novi predsjednik Gradskoga vijeća Grada Rijeke, Andrej Poropat. Poslušajte:

Poropat najavio sjednicu Gradskog vijeća, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari